Dosad neviđena istovremena molitva krunice Hrvata u Hrvatskoj i u dijaspori

Publicado por

U subotu 4. travnja krenula je prva po redu istovremena molitva krunice Hrvata svega svijeta.
Tisuće hrvatskih vjernika u Hrvatskoj i u svijetu mole se, svaku subotu, Isusu i njegovoj Svetoj Majci. Inicijator istovremene molitve krunice Hrvata svega svijeta je Pater Ike Mandurić, koji se nalazi u Osijeku, u Slavoniji. Svake subote saziva pet, šest svećenika, biskupa, laika u cijelome svijetu da mu se pridruže u streamingu. Molitva se može pratiti uživo putem youtube kanala Za vječnu slavu, u prijevodu na španjolski Por la gloria eterna, svaku subotu u 9 sati po argentinskom vremenu.Do danas se više od 500 tisuća Hrvata molilo Djevici Mariji za:


  • Za našu vjeru, da ostanemo vjerni Bogu i Katoličkoj crkvi.
  • Za kraj pandemije i rekonstrukciju Zagreba.
  • Za naše iseljene Hrvate, da sačuvaju svoj identitet i svoje vrijednosti.
  • Za budućnost hrvatskog naroda i njegovih potomaka.
  • Za svakog od nas, za naše molitvene nakane i potrebe.

U toj su plemenitoj inicijativi sudjelovale istaknute osobe iz Hrvatske, između ostalih Blanka Vlašić, olimpijska atletičarka, Stipe Mlinarić Cipe, branitelj grada heroja Vukovara i Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Hrvatska je povjesno gledano pretežno katolička zemlja. Na zadnjem popisu stanovništva, više od 90% ljudi izjasnilo se kao katolici. Taj narod je i jako odan Mariji jer je smatraju Majkom Božjom i Majkom svih njih, pa su joj Hrvati posvetili mnoga svetišta u Hrvatskoj, štuju je pod brojnim i raznim nazivima, a u marijanskim pjesmama zovu je “Majčice draga”, “Kraljice Hrvata”. Znaju da je na nebu, ali i da ujedno hoda s njima po zemlji. Bila je Majka Hrvata u prošlosti i mole je da bude također Majka u njihovoj sadašnjosti i budućnosti. Radi toga predaju i preporučaju hrvatski narod u Domovini i diljem svijeta Isusovom srcu i izrazito velikoj ljubavi Majke Marije.

Postoji li igdje neki narod koji se ujedinio tako širom svijeta moleći zajednički Svetu krunicu? U ovim teškim vremenima hrvatski narod još je jednom pokazao spremnost suočiti se s izazovom, držeći krunicu u ruci, u zajedništvu Hrvati u Domovini i oni koji se nalaze u dijaspori.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s